The details are not the details

they make the design

Deze uitspraak is van Charles Eames. En hoe toepasselijk vind ik deze op de manier waarop ik werk! Ik hou van details. Bij mijn gestylde shoots ben ik voor die tijd al druk bezig om spulletjes bij elkaar te zoeken. En hoe mooi is het dan als tijdens de shoot het plaatje helemaal klopt!
Ik kan er soms uren mee bezig zijn, om te brainstormen. Vind ik ook heerlijk! En ja, een perfectionist, dat is zeker een omschrijving die op mij van toepassing is.

Karen Leijzer (geboren ter Balkt)
Geboren (1981) en opgegroeid in Hengelo, maar inmiddels al weer een aantal jaren woonachtig in Borne. Samen met mijn grote liefde Michiel, twee lieve dochters Lauri en Linde en poezen Chani en Qaia.

Rond 2003 ben ik begonnen met fotograferen. Ik ging het hele land door om van mijn favoriete bands de concerten te fotograferen. En natuurlijk volgde al snel meer.
Zo kwam het dat een (inmiddels oud-) collega vroeg of ik zijn bruiloft niet wou vastleggen. Sinds 2007 fotografeer ik huwelijken en nog steeds doe ik dit met veel passie. Het is zo mooi om de liefde tussen twee personen vast te kunnen leggen! 
Al snel werd ik door bruidsparen gevraagd voor familieshoots en foto’s van hun (pasgeboren) kinderen. Inmiddels ben ik allround fotograaf, mijn kracht ligt in het maken van reportages. Of dit nu van een gezin, kindjes of een huwelijk is. Het maken van een serie afwisselende foto’s die laten zien hoe jullie zijn, dat is waar ik voor sta.

 

NeraK_1729

Een shortlist van wat bij mij past:

muziek, zingen, lezen (fantasy en historische romans), films & series, naaldbos & mos, Scandinavische landen, aardse en vergrijsde kleuren, Pinterest en echte prop addict!

Karen Leijzer

Apparatuur

Na jaren met Canon te hebben gewerkt, ben ik in 2020 overgestapt naar Sony. Van spiegelreflex naar een systeemcamera! En ik moet zeggen, dat bevalt mij heel goed. Ik heb de volgende camera’s en objectieven:

  • 2x Sony A7 iii
  • Sony 24-70mm F2.8 GM FE
  • Sony 90mm F2.8 Macro FE
  • Sony 85mm F1.8 FE
  • Sony FE 35MM F/1.8
  • Sony 55mm f/1.8 Sonnar T* FE ZA